077-39 86 895   Horst   076-85 03 785   Breda
Wat is acupunctuur? Waarom acupunctuur? Wat bieden wij?
Onze specialisaties Diverse klachten
Een consult Acupunctuur Moxa Chinese kruiden QiGong / TuiNa / Cupping

Specialisaties

Afvallen

Wij kunnen u een speciaal programma aanbieden om blijvend kilo's af te vallen. Het is een combinatie van acupunctuur, een aangepast voedingsadvies, Chinese kruiden, eventueel reduceren van buikvet met een massageapparaat. Dit alles wordt specifiek afgestemd op uw unieke lichaam. Wij hebben hier al veel goede resultaten mee mogen boeken.

Anti-stress, spanningsklachten, depressie, angsten, slaapproblemen

Acupunctuur werkt om stress te verlichten door het vrijgeven van natuurlijke pijnstillende stoffen in de hersenen; waaronder endorfine. De kalmerende aard van acupunctuur laat ook de hartslag dalen, verlaagt de bloeddruk en ontspant de spieren. Acupunctuur verbetert de circulatie van het bloed in het lichaam, om de weefsels en organen van zuurstof te voorzien en de afvalstoffen uit het immuunsysteem te verwijderen. Bij slaapproblemen wordt eerst uitgezocht waar het vandaan komt; bijvoorbeeld een lever deficiëntie, interne warmte welke vastzit in het lichaam. Door middel van acupunctuur wordt het zenuwstelsel gekalmeerd.

Diverse pijnklachten en reuma

Pijn is een waarschuwingssignaal van het lichaam om de hersenen te laten weten dat er iets mis is. Het is een natuurlijk beschermingsmechanisme. Door de pijn weg te nemen of te onderdrukken wordt dus niet altijd de oorzaak weggenomen, laat staan dat de patiënt genezen is. Daarom is onderzoek naar de oorzaak en is bestrijding van de kwaal altijd nodig. Vanouds speelt acupunctuur een belangrijke rol bij het behandelen van acute en chronische pijnklachten. Bij iemand die al langere tijd pijnklachten heeft, zien we vaak dat bewegingen krampachtig of zelfs onmogelijk worden. Er kan een verkeerde houding worden aangenomen. Ontspannen wordt ook lastiger. Ook raakt men sneller vermoeid, en vermindert de algemene weerstand. Binnen de acupunctuur wordt pijn gezien als een teken dat ergens in het lichaam de energie niet of onvoldoende kan doorstromen. De noodzakelijke voedingsstoffen komen moeilijker op de plaats van bestemming en afvalstoffen worden in onvoldoende mate afgevoerd. Als gevolg hiervan ontstaan er beschadigingen in het weefsel en neemt de pijn nog meer toe.

Verhogen van het energieniveau

Energie vrij laten stromen door acupunctuur. Door middel van diagnostiek wordt er gekeken of er ergens een blokkade is. Je kunt de meridianen zien als een rivier en als er een blokkade is in de rivier, dan kan het water niet vrij stromen. Voor de meridianen geldt dat als er een meridiaan wordt geblokkeerd, de energie niet vrij kan stromen. Met acupunctuur kun je die blokkades oplossen. Ook zijn er personen die geen/nauwelijks energie hebben. Met acupunctuur kun je dan de aanmaak van energie stimuleren, vooral via het maag-, milt- en longsysteem.

Verbetering van de immuniteit

Zoals met vele andere functiestoornissen in het lichaam is ook de acupunctuur uiterst geschikt om ook stoornissen van het immuunsysteem te herstellen door harmonisatie van de energie en de energiebanen(meridianen).

Chinese geneeskunde en kanker

Als ondersteuning voor mensen met kanker kan acupunctuur, Chinese kruiden en moxatherapie als behandeling heel goed ingezet worden. Na de diagnose kanker volgt soms een lang traject van chemotherapie, hormoontherapie en bestraling. Met acupunctuur kun je bijwerkingen die ontstaan ten gevolge van de behandelingen, voorkomen of verminderen. Maar ook als je niet intensief behandeld wordt kan acupunctuur helpen bij pijn, vermoeidheid, misselijkheid, emotionele klachten ten gevolge van de diagnose en vele andere klachten. Ook wanneer deze al langere tijd aanwezig zijn. Doordat met acupunctuur effectief energiestromen en processen beïnvloed en hersteld kunnen worden, kunnen klachten verdwijnen of verminderen, waardoor de kwaliteit van het leven toeneemt. Acupunctuur is tevens een zeer veilige methode.

Maag-darmklachten

In de Chinese geneeskunde is de spijsvertering het centrum van het lichaam; als de spijsvertering op een optimaal niveau werkt, zullen andere systemen in het lichaam goed kunnen functioneren. Met behulp van acupunctuur, Chinese kruiden en een dieet komt de spijsvertering weer in balans, welke zal leiden tot meer energie, weerstand en vitaliteit. Het is ook mogelijk om specifieke maag-darmklachten te behandelen, waaronder maagpijn, zuurbranden, diarree, constipatie, de ziekte van Crohn en colitis.

Hooikoorts

Hooikoorts is een overgevoeligheidsreactie van het lichaam op de stuifmeelkorrels (pollen) van windbestuivende planten, bomen en grassen. In feite is het afweermechanisme van het lichaam in de war. De op zichzelf onschadelijke pollen worden als indringers beschouwd en het lichaam maakt een stof aan (histamine) om ze te bestrijden. Sommige mensen verdragen de stof niet en krijgen vervolgens hooikoorts. Hooikoorts gaat gepaard met een grote verscheidenheid van symptomen. Het leidt tot overprikkeling van de slijmvliezen van neus en keel en het kan jeukende, tranende en branderige ogen veroorzaken. Ook niezen en benauwdheid komen veel voor. Bovendien kan hooikoorts leiden tot vermoeidheid en een gevoel van algehele malaise. Veel hooikoortspatiënten hebben een verstoring binnen de longenergie en leverenergie. Acupunctuur en moxatherapie kunnen het lichaam weer in harmonie brengen.

Horst

Doolgaardstraat 42
5961 TS Horst
077 398 68 95
06 54 72 70 21

Breda

Liesbosstraat 68
4813 BE Breda
076 850 37 85

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 08.30 tot 18.00 uur.
Dinsdag, woensdag en vrijdag tot 20.30 uur mogelijk.

info@li-ren.nl