077-39 86 895   Horst   076-85 03 785   Breda
Wat is acupunctuur? Waarom acupunctuur? Wat bieden wij?
Onze specialisaties Diverse klachten
Een consult Acupunctuur Moxa Chinese kruiden QiGong / TuiNa / Cupping

Behandeling

Wij behandelen volgens de traditionele Chinese geneeswijze.

Deze Chinese geneeswijze omvat voornamelijk acupunctuur, Moxa-therapie, TuiNa-massage, Qigong en Chinese kruiden.

Een consult

moxa

Een consult begint net zoals bij de huisarts, met het stellen van de diagnose; dit gebeurt niet alleen door het stellen van vragen, maar ook door het voelen van de pols door de heer Ren.

Vaak wordt ook naar de tong en de ogen gekeken. Meestal is dit voldoende om een behandeling te kunnen starten. Let op: een Chinese diagnose is anders dan een 'westerse' diagnose! Een Chinese diagnose gaat uit van het lichamelijke evenwicht (yin en yang) en verstoringen hiervan. Aan de hand van de bevindingen bij de lichamelijke observatie stelt de heer Ren vast waar de Qi-stroom verkeerd loopt of geblokkeerd is en zodoende de klachten veroorzaakt. Afhankelijk daarvan wordt de behandeling gestart.

Na het stellen van de diagnose wordt men verzocht plaats te nemen in de behandelruimte. Er wordt meteen gestart met de behandeling.

Wij raden mensen aan voldoende te eten voordat men onder behandeling gaat.
Elke volgende keer dat u de praktijk bezoekt, wordt opnieuw de pols gevoeld en gekeken of de behandeling effect heeft op het lichamelijke evenwicht.

Acupunctuur

acupunctuur

Acupunctuur is een behandelmethode die stamt uit de traditionele Chinese geneeswijze. In China en andere Oosterse landen wordt acupunctuur al meer dan 4000 jaar toegepast.

Acupunctuur is de meest bekende techniek, waarbij naalden op nauwkeurig omschreven punten, op de zogenoemde meridianen, kunnen worden ingbracht. Hierdoor kan de stroom van de energie beinvloed worden en kunnen blokkades worden opgeheven. Zodoende kan de balans in het lichaam herstelt en behouden worden.

De behandeling duurt gemiddeld zo'n 60 minuten.

Moxa

moxa

Moxa-therapie is goed te combineren met acupunctuur.

Moxa-therapie is een zeer populaire Oosterse therapie (is een onderdeel van acupunctuur en de Traditionele Chinese Geneeskunde) die energie in de vorm van warmte in het lichaam brengt. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de moxa of bijvoetkruid (artemisia vulgaris). Dit bijvoetkruid wordt gedroogd en tot een moxastaaf gerold. Kenmerkend voor dit kruid is de hoge verbrandingstemperatuur waardoor er een diepgaande warmte ontstaat. De moxastaaf verwarmt de huid en acupuntuurpunten met als doel de bloedcirculatie en Qi (levensenergie) te stimuleren. Moxa heeft de eigenschap om langzaam en heftig te branden terwijl het een weldadige infrarode straling afgeeft.

Moxa-therapie wordt vergoed via de aanvullende zorgverzekeringen, aangezien het onderdeel is van acupunctuur.

Nieuwe behandeling bij ons: speciale kruiden moxa-therapie

Tijdens de behandelingen wordt er begonnen met het "moxeren" van een aantal basispunten in een welbepaalde volgorde. Zo worden de belangrijkste meridianen geharmoniseerd. Dit verhoogt het effect van de behandeling. Nadien wordt er op specifieke punten behandeld.

Wat onze behandeling bijzonder maakt, is dat dr. T. Ren de moxastaaf combineert met Chinese kruiden, die gelijktijdig verwarmd worden en die specifiek afgestemd zijn op uw unieke lichaam en klachten. De behandeling duurt gemiddeld zo'n 30 minuten.

Moxa-therapie is goed te combineren met acupunctuur.

Chinese kruiden

Chinese kruiden

online bestellen

De Chinese geneeskunde is tot bijna vijfduizend jaar terug te voeren, naar de tijd van Shen Nong (de Goddelijke Boer) en Huang Di (de Gele Keizer).

De energiestroom heeft een nauwe verbondenheid met de fundamentele elementaire krachten en de invloed van hitte en kou op het welbevinden. De Chinese geneeskunde maakt gebruik van een aantal basisbegrippen, zoals 'yin en yang, qi en de vijf elementen', die er allemaal op gericht zijn om de gezondheid te bewaren en gezondheidsklachten te voorkomen. Confusius (551-479 v. Chr.) besprak in zijn geschriften reeds het belang van de vijf elementen.

Volgens het traditionele Chinese denken zijn er vijf seizoenen en elk seizoen is verbonden met een element. De elementen zijn hout, vuur, aarde, metaal en water. De verbinding tussen de seizoenen en de elementen is als volgt:

Naast de seizoenen corresponderen de elementen ook met de organen in het lichaam. Elke verandering van de natuurlijke cyclus binnen of buiten het lichaam roept een reactie op. Die reactie is bedoeld om het evenwicht te herstellen.

Door kruiden met verschillende eigenschappen samen te voegen tot een kruidenformule, zijn er honderden combinaties bekend die werkzaam zijn bij verschillende vormen van energetische disbalans. Wij schrijven deze kruiden voor op basis van een uitvoerige kennis van de T.C.G. (Traditionele Chinese Geneeswijze).

Gebruik deze formules niet zonder overleg.

QiGong

QiGong is een zeer oude ademhaling- en bewegingsleer die de basis vormt voor de oosterse gevechtskunst, en meditatie technieken.

QiGong heeft ook een grote genezingswaarde en wordt derhalve ook medisch toegepast als aanvulling op de behandelingen.

Zo versterkt de QiGong de functie van de organen en verbetert de stroming van energie en bloed.

Cursus TuiNa + Qigong

TuiNa

TuiNa

Massages kunnen worden gebruikt ter pijnbestrijding, maar tevens ook voor het behandelen van een grote verscheidenheid aan klachten.

Deze massage is ook zeer geschikt voor het behandelen van kinderen en mensen welke bang zijn voor naalden. Indien nodig wordt de therapie aangevuld met Chinese kruiden.

Cupping:

cupping

Is een methode waarbij een cup van glas of plastic op de huid wordt geplaatst, deze cup wordt dan vacuüm gezogen. Na een behandeling kan er lokaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel en zal na enkele dagen verdwijnen. Deze vorm van therapie kan gebruikt worden om pijn op te heffen, en om de bloedcirculatie te verbeteren.

Horst

Doolgaardstraat 42
5961 TS Horst
077 398 68 95
06 54 72 70 21

Breda

Liesbosstraat 68
4813 BE Breda
076 850 37 85

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 08.30 tot 18.00 uur.
Dinsdag, woensdag en vrijdag tot 20.30 uur mogelijk.

info@li-ren.nl