077-39 86 895   Horst   076-85 03 785   Breda
Wat is acupunctuur? Waarom acupunctuur? Wat bieden wij?
Onze specialisaties Diverse klachten
Een consult Acupunctuur Moxa Chinese kruiden QiGong / TuiNa / Cupping

Acupunctuur

Wat is acupunctuur?


Acupunctuur is een behandelmethode die stamt uit de Traditionele Chinese Geneeswijze. In China en andere Oosterse landen wordt acupunctuur al meer dan 4000 jaar toegepast. In de zeventiger jaren van de vorige eeuw is acupunctuur tot de Westerse wereld doorgedrongen. Momenteel wordt het op grote schaal toegepast.

Acupunctuur is de meest bekende techniek, waarbij naalden op nauwkeurig omschreven punten, op de zogenoemde meridianen, kunnen worden ingbracht. Hierdoor kan de stroom van de energie beinvloed worden en kunnen blokkades worden opgeheven. Zodoende kan de balans in het lichaam herstelt en behouden worden.

Traditionele Chinese geneeswijze is gebaseerd op het uitgangspunt dat lichaam en geest nauw verbonden zijn, zowel in gezondheid als in ziekte.

Er loopt er een stelsel van meridianen door ons hele lichaam. Dit zijn energiebanen waardoor onze levensenergie (ook wel qi genoemd) stroomt. De meridianen zijn verbonden met alle organen, spieren, botten en weefsels. Bij een verstoring van het evenwicht in ons lichaam kunnen we hierop via de betreffende meridianen invloed uitoefenen.

Op de meridianen liggen acupunctuurpunten. Deze punten worden met dunne naaldjes aangeprikt. Hierdoor kan de acupuncturist de energie weer vrij laten stromen waardoor de klachten verminderen of verdwijnen.

In een gezonde situatie is de energie in ons lichaam in balans. Bij disbalans, van welke aard dan ook, kan acupunctuur een uitkomst zijn, zeker als het lichaam niet uit zichzelf kan herstellen. Daarom zijn zowel lichamelijke als emotionele klachten goed te behandelen middels acupunctuur.

Is acupunctuur pijnlijk?
Er zal nauwelijks pijn worden gevoeld. Wel bestaat de mogelijkheid dat men een tintelend of doof gevoel gewaar wordt.

Mocht men angst voor naalden hebben (of speciaal voor kinderen) kunnen we andere behandelmethoden bespreken; zoals moxa-therapie of TuiNa massage.

Waarom acupunctuur?

Acupunctuur helpt bij veel klachten. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen bijwerkingen heeft. En omdat bij een acupunctuur behandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich snel fitter en gezonder voelen. Voor meer informatie zie onze klachtenlijst.

Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust.

Onderzoek
Uit een groot Amerikaans onderzoek in 1998 naar patiënttevredenheid (575 patiën-ten) blijkt een bijzonder hoge tevredenheid bij gebruikers van acupunctuur:

Wat bieden wij?

Wij zijn gespecialiseerd in acupunctuur, moxa-therapie en Chinese kruidengeneeskunde, met jarenlange opleiding en werk ervaring zowel in China als in Nederland; wat als voordeel heeft dat er veel kennis in huis is van de westerse medische kennis en aloude wijsheid en ervaring die in China is opgedaan. Deze combinatie zorgt voor een optimale balans.

Er bestaan veel verschillen tussen de acupunctuuropleidingen in China en Nederland, veel Nederlandse acupuncturisten doen graag ook ervaring op tijdens een extra opleiding in China.

Aan een Chinese acupunctuur artsendiploma worden in China zeer streng en zware eisen gesteld. Een Chinese acupunctuur arts moet zowel de Chinese geneeswijze als westerse medische kennis bezitten. Een Chinese arts doorloopt een studie van 5 jaar aan een universiteit . Vervolgens 1 jaar stage bij een medische faculteit, ziekenhuis enz.

Dr. Ren heeft nog meer gedaan; daarna 3 jaar master in anotomie. Vervolgens 3 jaar vervolgstudie waarna hij is gepromoveerd tot Chinese geneeskunde doctor (dr.).

Er zijn veel acupuncturisten, maar die mogen zich geen - Chinese dokter - noemen.

In Nederland praktiseren slechts enkele Chinese doctors.

Horst

Doolgaardstraat 42
5961 TS Horst
077 398 68 95
06 54 72 70 21

Breda

Liesbosstraat 68
4813 BE Breda
076 850 37 85

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 08.30 tot 18.00 uur.
Dinsdag, woensdag en vrijdag tot 20.30 uur mogelijk.

info@li-ren.nl